Partners

Dit kunnen we natuurlijk nooit alleen. Dit doen we samen.

De uitvoering van CleanUpXL ligt in handen van vele betrouwbare en deskundige partners die hieronder kort geïntroduceerd worden. Daaromheen zoeken we per activiteit of evenement altijd de samenwerking op met anderen die zich graag inzetten om de zee een stukje schoner te maken, afval in zee en kustzone te voorkomen en de containervaart veilig te maken en te verminderen.

Waddenvereniging

De Waddenvereniging is dé landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van de Waddenzee. Dat doen we door sterk in te spelen op alle ontwikkelingen die plaatsvinden in het gebied én door zoveel mogelijk mensen bij ons werk te betrekken. Wij zijn een particuliere, onafhankelijke en kritische vereniging. Al onze standpunten zijn gebaseerd op feiten en wetenschappelijk onderzoek. Een overzicht van ons werk in vogelvlucht. Wij kunnen ons werk alleen doen met de steun van leden en donateurs.

Stichting de Noordzee

Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie en is dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. De stichting richt zich op vier doelen: een Schone Zee, Ruimte voor natuur, Duurzaam voedsel en Natuurvriendelijke energie. Samen met anderen werkt de organisatie aan een schone en gezonde Noordzee door onder andere een jaarlijkse monitoring van zwerfafval op stranden, en campagnes en lobby om het afvalprobleem bij de bron aan te pakken.

Duik de Noordzee schoon

Stichting Duik de Noordzee Schoon (DDNZS) is een organisatie zonder winstoogmerk met een ANBI status. Gestart door ervaren Noordzee wrakduikers is het initiatief de afgelopen jaren uitgegroeid tot een club waar je niet meer omheen kunt als het over het belang van de Noordzee gaat.
De stichting werkt samen met sportduikers die graag hun hobby wrakduiken willen uitoefen én een bijdrage willen leveren aan een beter leefmilieu op wrakken. Daarnaast worden sportduikers geïnformeerd over de cultuurhistorische en biologische aspecten van de wrakken op de bodem van de Noordzee en worden ze geïnformeerd over de gevaren van verspeeld vistuig dat massaal op deze wrakken is achtergebleven. Een grote groep vrijwilligers en experts staat het bestuur bij, binnen de stichting zijn onderwaterfilmers, fotografen, biologen, archeologen en andere zeer ervaren wrakduikers actief.
Jaarlijks organiseren zij één of meerdere expedities naar bijzondere gebieden in de Noordzee.

BDS Harlingen

BDS Harlingen is sinds 1990 Maritieme Dienstverlener in de breedste zin van het woord. Berging, olieverspilling, pech op zee, problemen met scheepsmotoren, dode potvissen en het opruimen van wrakken lossen ze op.
BDS werkt aan diverse projecten in binnen- en buitenland. Een maritieme dienstverlener met snelheid en precisie en milieuvriendelijkheid als uitgangspunt. BDS-Harlingen verleent diensten én heeft alles op voorraad als het gaat om benodigdheden voor olieruimingen. Het bedrijf heeft veel pure productkennis en het team is allround inzetbaar.
BDS staat garant voor een eerlijk product. Op een soepele en dynamische manier worden kleine, maar ook grote klussen voorbereid, uitgevoerd en succesvol afgerond.

De Natuur en Milieufederaties

De Natuur en Milieufederaties zetten zich in voor mooie en duurzame provincies. Samen maken we Nederland mooier en duurzamer. In elke provincie is een professioneel bureau en samen hebben we meer dan 1000 aangesloten organisaties, waarin bij elkaar duizenden vrijwilligers actief zijn. De Natuur en Milieufederaties hebben ruim veertig jaar ervaring en kennis van natuur, milieu en duurzaamheid. Iedereen die zich hiervoor wil inzetten kan bij hier terecht. Met de kennis en ervaring behartigen ze het belang van duurzaamheid, natuur en milieu, door lobby, campagnes en het stimuleren van milieuvriendelijk gedrag.

Friendship

Friendship Offshore is een bedrijf gespecialiseerd in onder- en bovenwaterberging en wrakverwijdering. Daartoe werden twee voormalige bonentrawlers (Friendship en Good Hope) overgeplaatst naar bergingsschepen, uitgerust met een verscheidenheid aan hydraulische grijpers uitgerust met onderwatercamera en lichtsystemen. Beide schepen hebben een hijscapaciteit van 35 MT en beschikken over een eigen sidescan sonarsysteem.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld waarin we niemand uit het oog verliezen. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Van de inleg van 3 miljoen huishoudens die meespelen met de Postcode Loterij gaat 40 procent van de lotprijs naar 149 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,1 miljard euro aan mens en natuur in binnen- en buitenland geschonken. De missie van de Postcode Loterij sluit goed aan bij het belangrijke werk van de Waddenvereniging.