Behaalde resultaten in 2021

Trots! Dat zijn we zeker op alle strandopruimers, bergers, duikers, en alle anderen die hebben geholpen. Want met hun hulp hebben wij sinds 10 september maar liefst 90.000 kilo pure rotzooi uit zee en vanaf de standen en dijken gehaald! En dan hebben we het over vele varianten plastics, metalen en papieren gebruiksvoorwerpen en andere troep. Allemaal spullen die er niet horen en door menselijk handelen daar terecht zijn gekomen en nu door menselijk handelen ook weer verwijderd zijn.

Een paar feitjes op
een rij

Met 1 dag onderwater kijken met de sonar,  6 dagen bergen, 7 duikexpedities op verschillende wrakken en een strandopruimactie met 110 vrijwilligers hebben we 87.592 kilo afval uit zee gehaald.

Het afval bestaat uit heel erg veel verschillende dingen. We zullen wat voorbeelden opsommen: grote en kleine spullen van plastic/kunststof zoals voetenbadjes, slippers, fleecedekens, oude visnetten en vispluis en een grote hoeveelheid Nylon balen. Een groot betonblok en veel ijzerschoot waaronder een onderstel van een vrachtwagen met banden, kleine container en zijkant van container, een verloren anker, oude data kabels. Verder nog kleinere onderdelen zoals waterkokers, badjassen en donsjassen, scheermesjes, auto-onderdeel (koplamp), elektrische snoeren.

Meer over de ramp
Plastic, nylon en visnetten
36180 kilo
Duikers halen auto onderdelen van speelgoedauto's uit zee
IJzerschroot 42532 kilo
strand bezaaid met tassen, schoenen, en troep
Beton 3300 kilo
Bergingsboot met containerresten en ander afval
Ongeïdentificeerd afval 4000 kilo
Vrijwilligers ruimen de stranden op
Autobanden, as vrachtwagen250 kilo
Verloren zeecontainers op het Wad
Big bags klein afval120 kilo
JutXL1210 kilo, waarvan 700 kilo plastic